25 maart 2017

Getuigen poging tot doodslag gezocht

Vrijdagavond, omstreeks 22.45 uur, is de bestuurder van een rode Volvo V40 sedan op de Zandvoortselaan in Bentveld ingereden op een persoon. Deze is tegen de voorruit van de auto aan geklapt. Hierna is de Volvo met hoge snelheid weggereden in de richting van Heemstede. Het slachtoffer is nog een stuk achter de dader aangereden maar is deze kwijtgeraakt.

De politie is dus op zoek naar getuigen van deze poging tot doodslag of naar mensen die meer kunnen vertellen over de genoemd Volvo V40 sedan. Deze moet schade hebben aan de voorruit. Mocht u weten van wie deze Volvo V40 sedan is of wat de aanleiding van deze poging tot doodslag is, neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000 (gratis).


UPDATE

Zaterdag is meer bekend geworden over deze kwestie:
Rond 23.00 uur reed het slachtoffer weg uit Zandvoort in de richting van Heemstede toen hij stuitte op enkele herten op de weg. Het slachtoffer kon niet doorrijden door de herten en moest wachten tot deze waren doorgelopen. Achter hem kwam een auto aanrijden die blijkbaar geïrriteerd raakte omdat zijn voorganger was gestopt voor de herten. Met hoge snelheid en luid toeterend wist de dader om het latere slachtoffer heen te rijden.

Bij het tankstation op de Dr. C. A. Gerkestraat kwam het slachtoffer de asociale bestuurder opnieuw tegen. Ook ditmaal vertoonde de bestuurder agressief en asociaal rijgedrag.

Op de Zandvoortselaan ter hoogte van de Westerduinweg reed de asociale bestuurder opnieuw achter het slachtoffer. Dit deed hij al luid toeterend, bumper klevend en seinend met groot licht. Het slachtoffer had er genoeg van, stopte de auto en stapte uit om te vragen wat het probleem was. Op dat moment reed de dader met piepende banden in op het slachtoffer. Het slachtoffer kwam op de motorkap van de auto terecht en rolde vervolgens over de auto en kwam op de grond terecht. De auto reed door en verdween in de richting van de kruising Vondellaan met Borgerweg in Aerdenhout. Het slachtoffer is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij heeft enkele bulten en schaafwonden overgehouden aan de aanrijding.

De dader reed in een rode Volvo, type sedan, en had 1 à 2 inzittenden in de auto. Hij heeft zeer gevaarlijk, asociaal en opvallend rijgedrag vertoond vanaf Zandvoort tot aan Aerdenhout. Mogelijk heeft iemand dit gezien? Graag komt de politie met deze mensen in contact via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email