22 maart 2017

Gekonfijte asperges met aardbeien

Asperges worden meestal gebruikt in voorgerechten, hoofdgerechten en soepen. Je kunt er echter ook prachtige desserts van maken. Hieronder een recept voor gekonfijte asperges met aardbeien.

Gekonfijte asperges in suikersiroop met vanille en aardbeien
Dessert voor 3-4 personen.

Ingrediënten:
12 asperges
1,2 l water
2 kg suiker
2 vanillepeulen
40 kleine aardbeien
20 muntblaadjes
2 steranijs

Bereiding:
Schil de asperges en snijd in stukjes van 3 cm. Kook het water en los hier de suiker in op. Snijd de vanillepeulen doormidden, schraap er de vanillemerg uit en voeg aan het suikerwater toe samen met de muntblaadjes en de steranijs. Voeg de aspergestukjes toe en gaar bij een temp van circa 80°C., als de aspergestukjes gaar zijn laat je ze afkoelen in de koelkast. Maak ondertussen 36 aardbeien schoon en halveer deze. Haal de koude aspergestukjes uit de siroop en dresseer deze in het midden van een bord, schakeer hierop de aardbeien, leg er een hele aardbei bovenop en steek er een halve vanillepeul bij. Lepel wat suikersiroop eromheen en garneer met een blaadje munt.

‚Äč

 

 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email