03 maart 2017

Honing-mosterd kip uit de oven

We gaan maar eens een keertje buiten de landsgrenzen eten met dit gerecht uit de Mediterrane keuken. Bij lekkere malse kipfilet gemarineerd in, en geserveerd met honing-mosterdsaus is bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals.



Honing-mosterd kip uit de oven
Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 kipfilets, liefst van gelijke grootte,
40 gr boter,
2 teentjes knoflook, fijngehakt,
2 el scherpe mosterd,
75 ml honing,
sap van een halve sinaasappel,
mespuntje uienpoeder,
1 el Maïzena,
vers gemalen zwarte peper,
zeezout.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de kipfilets af, dep ze droog in leg ze naast elkaar (tegen elkaar aan) in een ovenschaal of braadslede. Verhit een klein beetje van de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook even aan. Voeg de rest van de boter toe en laat zachtjes smelten, maar laat niet bruin worden. Voeg de mosterd, honing, sinaasappelsap en uienpoeder toe en laat alles goed warm worden. Roer de Maïzena met 3 eetlepels van de saus tot een glad papje en doe dit terug in de pan. Laat de saus iets binden en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de kipfilets en zet de ovenschaal of braadslede in de oven. Laat de kip in 30 to 35 minuten door en door gaar worden. Schep halverwege de baktijd wat van de saus over de kip om te voorkomen dat hij uitdroogt. Warm met de saus, witte rijst en geroerbakte courgettes serveren. Smakelijk.

 

‚Äč

 

 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email