22 februari 2017

Storm op til

De NS zet morgen in het hele land minder treinen in vanwege de zware storm die wordt verwacht. De wind kan snelheden tot windkracht 11 bereiken. Vooralsnog is de lijn Zandvoort-Haarlem daar geen onderdeel van maar zou, indien noodzakelijk, ook met aanpassingen te maken kunnen krijgen.

“De ervaring leert dat bij dergelijke windsnelheden bomen en takken op het spoor kunnen vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden”, laat de NS weten. Door minder treinen te laten rijden, ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen, zo is het beleid van het spoorbedrijf bij slechte weersomstandigheden.

Op de meeste trajecten rijden de treinen morgen elk half uur in plaats van elk kwartier. Reizigers wordt aangeraden de weerberichten goed in de gaten te houden en de reisplanner te raadplegen. Andere vervoerders rijden volgens de NS vooralsnog met de normale dienstregeling.

Niet alleen de NS treft maatregelen. Zo wordt de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam uit voorzorg gesloten, omdat het ijs op de 400 meter lange baan door de wind is beschadigd waardoor schaatsen niet veilig is. Door de aanhoudende harde wind in combinatie met de hogere temperaturen is de ijsvloer ook niet snel te herstellen. De baan blijft zeker tot vrijdagmiddag dicht.

Mocht u toch van het openbaar vervoer afhankelijk zijn, kijkt u dan van te voren of en waar eventuele maatregelen gelden. En als u met eigen vervoer gaat: kijkt u a.u.b. goed uit!

 

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email