22 februari 2017

Ossobuco

Het weer is de komende paar dagen danig van slag. Storm en regen zullen om het hardst vechten wie er de baas in Zandvoort zal zijn. De storm heeft ook al een naam gekregen: 'Doris', in Engeland speken ze al van 'Doris Day'. In ieder geval heb ik hier een gerecht dat perfect past na een wandeling langs de boulevard of het strand. Met deze ossobuco kom je weer helemaal bij! Je kunt het al van te voren klaarmaken.



Ossobuco
Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
1 ui,
2 tenen knoflook,
1 wortel, geschrapt,
1 stengel bleekselderij,
2 el olijfolie,
4 varkensschenkels (lekkerder maar wel duurder zijn kalfsschenkels),
2 el bloem,
1 glas witte wijn,
1 blikje tomaatblokjes (400 g),
handvol verse tijm,
reepje citroenschil.

Bereiding:
Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur. Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor. Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en braad de schenkels aan beide kanten aan. Doe de groenten erbij, voeg wijn, tomaten, tijm en citroenschil toe. Breng aan de kook en laat het vlees met het deksel op de pan in circa 1 uur zacht gaar stoven Het moet zo gaar zijn dat het heel gemakkelijk loslaat van het bot.

Serveer hier lekkere risotto en een frisse salade bij.

Tip:
Als je van pittig houdt, voeg er dan naar smaak met wat Tabasco, of een fijngesneden Spaans pepertje, aan toe.

Wijnadvies van Kristi Gansner-Lotte van 'Wijn aan zee': "Natuurlijk past hier een mooie Valpolicella bij maar ik vind dat een Sangiovese hier beter op zijn plaats is."

 

‚Äč

 

 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email