18 februari 2017

Beschonken bestuurder aangehouden

Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Boulevard Barnaart een auto rijden met behoorlijke schade aan de achterzijde. De bestuurder wisselde behoorlijk van snelheid en was daarbij ook niet erg koersvast.

Nadat hij een stopteken kreeg duurde het, ondanks gebruik van optische signalen, een behoorlijke tijd voor hij zijn voertuig tot stilstand bracht. Tijdens de daarop volgende blaastest blies de man een ‘F’, indicatie voor alcohol, waarna hij werd overgebracht naar het bureau voor het voltooien van een ademanalyse. Daar bleek dat de man ruim 3 x boven de toegestane waarde van 220 ug/l zat. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en zal hij zich bij de rechter moeten verantwoorden. Naast het strafrechtelijke traject zal hij ook worden aangemeld voor een Educatieve Maatregel Alcohol, krijgt hij na veroordeling een strafblad en zal hij het enkele weken zonder zijn rijbewijs moeten doen.

Wanneer bij een verkeersdeelnemer al dan niet door middel van de ademanalyse wordt vastgesteld dat hij onder invloed van teveel alcohol heeft gereden, zal de politie hiervan in bepaalde gevallen melding maken bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR kan dan allerlei maatregelen opleggen. De betrokkene is verplicht de kosten van deze CBR-cursus ad € 894 (2016) op tijd te betalen en aan de EMA deel te nemen. Wanneer hij hier niet aan voldoet, wordt zijn rijbewijs door het CBR ongeldig verklaard wegens het niet-verlenen van medewerking. Het CBR gaat hier streng mee om.

De schade aan zijn voertuig bleek veroorzaakt te zijn doordat de bestuurder in een parkeergarage achteruit tegen een betonnen pilaar was gereden. In het geval van rijden onder invloed keert de verzekering niet uit. De kosten van herstel zullen dus ook voor eigen rekening zijn.

 

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email