17 februari 2017

Politie zoekt getuigen

Een 10-jarige meisje uit Bentveld raakte op maandag 3 oktober 2016 ernstig gewond op de Zandvoorterweg in Aerdenhout. Toen zij volgens de verkeerslichten mocht oversteken, werd zij door een automobiliste geschept. De politie is op zoek naar getuigen van die aanrijding.

Op de bewuste maandagochtend stond het jeugdige slachtoffer omstreeks 08.20 uur met haar fiets bij de voetgangersoversteekplaats van de Zandvoorterweg in Aerdenhout. Nadat zij op het knopje had gedrukt kreeg zij groen licht. Het verkeer op de Zandvoorterweg kreeg rood en moest stoppen. Vanuit de richting Zandvoort (in de richting Heemstede) kwam een personenauto aanrijden. Terwijl het meisje over wilde steken, reed de automobilist met onverminderd hoge snelheid door. Het meisje kon nog net op tijd een stap terug doen. Toen zij weer probeerde over te steken, kwam er vanuit dezelfde richting een tweede personenauto aanrijden. Ook deze auto reed zonder te remmen door. De bestuurster van de auto, een 31-jarige vrouw uit Amsterdam, schepte het meisje. Het slachtoffertje liep onder andere een gebroken enkel en een meervoudige bekkenbreuken op. Zij werd voor behandeling in het VU-ziekenhuis in Amsterdam opgenomen. De vrouw gaf aan het rode licht niet te hebben gezien, mede door de laagstaande zon.

Om de zaak onderzoekstechnisch rond te kunnen krijgen, is de politie nog op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest, neemt dan contact op met de politie op telefoonnummer: 0900-8844. Iedere informatie is welkom.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email