11 februari 2017

Zandvoorters aangehouden in Oosterwolde

De politie heeft na de ontdekking van een hennepkwekerij in een loods in het Friese Oosterwolde twee aanhoudingen verricht, dat meldt de website Friesland Actueel. Beiden aangehouden verdachten zijn Zandvoorters.

Een 49-jarige Zandvoorter werd afgelopen dinsdag in Zandvoort aangehouden. Een dag later werd in Oosterwolde een 48-jarige inwoonster van onze woonplaats aangehouden. Naast de twee aanhoudingen werd onder andere beslag gelegd op een motor en de loods.

“Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in een loods aan de Ploeggang mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Alle reden om nader onderzoek te doen. Afgelopen dinsdag werd besloten om een inval in de loods te doen. Al snel ontdekten de agenten een zeer professionele hennepkwekerij met led-verlichting. Dit type verlichting wordt niet of nauwelijks nog aangetroffen bij ontruimingen van kwekerij in Noord-Nederland”, aldus de website.

De 300 planten en alle apparatuur werd in beslag genomen. De aangehouden Zandvoorter is eigenaar van de loods. Het sterke vermoeden bestaat dat in de loods over een langere periode hennep is gekweekt. Reden voor het onderzoeksteam om in het kader van het afpakken van crimineel vermogen beslag te legen op de motor van het merk Harley-Davidson en de loods. Beide verdachten zitten nog vast.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email