08 februari 2017

ADAC GT Masters
Foto: Chris Schotanus

Circuit Park Zandvoort biedt topjaar met volop spektakel

Circuit Park Zandvoort presenteerde dinsdag vol trots een jaarprogramma waarbij alle liefhebbers van stoere autosport hun hart kunnen ophalen. Tal van evenementen zullen zijn voorzien van meer spektakel en entertainment dan voorheen.

Formule 1 in Nederland
Uiteraard zijn de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ (20 & 21 mei) nu al legendarisch. Ook dit jaar zal deze ultieme Formule 1-belevenis in Zandvoort worden georganiseerd. Natuurlijk komt Max Verstappen met zijn Red Bull Racing F1-bolide tijdens meerdere demoruns in actie, waarbij hij laat zien (en horen) hoe snel en stoer F1 in de Zandvoortse duinen is.

Oude tijden herleven
Circuit Park Zandvoort is uniek door de traditie en de geschiedenis van dit bijzondere stukje Nederland. Bij de Historic Grand Prix (1 – 3 september) zullen deze glorierijke oude tijden herleven. Wat is er mooier dan historische Formule 1 auto’s te zien rijden en te horen. Ook uiterst kostbare auto’s die normaal gesproken niet uit het museum komen, maken de reis naar Zandvoort speciaal voor dit unieke weekend.

Lifestyle
Voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en van al het goede dat Italië te bieden heeft, zijn de twee weekenddagen van Italia a Zandvoort (24 & 25 juni) een must. De Italiaanse ontwerpers hebben auto’s geschapen die in de hele wereld worden erkend als de top op designgebied. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige motoren…

Sporten
Naast een keur aan auto(sport)evenementen is Circuit Park Zandvoort ook in 2017 een geweldige en uitdagende locatie voor sportieve activiteiten, waaronder de Runner’s World Zandvoort Circuit Run (26 maart) en Cycling Zandvoort (17 & 18 juni). Daarnaast biedt het evenemententerrein diverse MTB-mogelijkheden voor iedereen die graag een off-road fietsuitdaging aangaat.

Hoogtepunten
Met een gevarieerde en sterke kalender presenteert Circuit Park Zandvoort een meer dan interessant jaarprogramma voor 2017. Hoogtepunten zijn: 20 & 21 mei: De tweede editie van de Jumbo Familie Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ met hét Nederlandse F1-talent Max Verstappen volop in actie; 24 & 25 juni: Italia a Zandvoort; 8 & 9 juli: Het British Race Festival*, een special thema evenement met veel aandacht voor Britse automerken, ‘the best of British Motorsport’ en pre-wars van de Vintage Revival Zandvoort; 21 - 23 juli: Het ADAC GT Masters-weekend, met meer dan 30 stoere GT3-bolides; 18 – 20 augustus: de 17e editie van het DTM-weekend in Zandvoort: gedonder in de duinen! En van 1 tot en met 3 september: De Historic Grand Prix met F1’s, GT’s en bijzondere klassiekers uit vervlogen tijden.

*het Zandvoortse Pop Up-weekend is gekoppeld aan het British Race Festival op 8 en 9 juli. Let u voor meer informatie over dit zeer speciale weekend op de berichtgeving in de Zandvoortse Courant.

Meer informatie over de evenementen en de volledige jaaragenda van CPZ kunt u vinden op www.circuit-zandvoort.nl.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email