01 februari 2017

Fans willen CPZ op de F1-kalender

Als de Formule 1-kalender kan worden uitgebreid, staat Circuit Park Zandvoort bovenaan het verlanglijstje van Formule 1-fans. Dat blijkt uit een poll van de Britse betaalzender Skysports. Met 16.000 stemmen laat het circuit van Zandvoort miljoenensteden als Londen (13.000 stemmen), Johannesburg (12.000 stemmen), Las Vegas (8.100 stemmen) en New York (6.200 stemmen) ruim achter zich. 

De nieuwe F1-eigenaar Liberty Media ziet het wel zitten om het aantal races (nu nog 20) uit te breiden. De voorkeur van voorzitter Chase Carey, opvolger van de onlangs teruggetreden Bernie Ecclestone, gaat uit naar circuits in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Fans denken daar echter heel anders over. Zij zien de racemonsters in de toekomst liever door de duinen scheuren dan in Londen, in Las Vegas of langs de wolkenkrabbers in New York.

Kort na de overwinning van Max Verstappen op het circuit van Barcelona schatte circuitdirecteur Erik Weijers de kans op een Grand Prix in Zandvoort in de komende tien jaar op vijftig procent. Om het zo ver te laten komen, is er volgens Weijers vooral heel veel geld nodig. Behalve zo'n 15 à 20 miljoen per jaar voor het bestuur van de F1, moet er ook flink worden geïnvesteerd in de capaciteit van het circuitpark. Het terrein moet plaats bieden aan zo'n 150.000 toeschouwers.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email