27 januari 2017

Arrestatie met € 5.000 op zak

Afgelopen week zagen agenten tijdens een nachtdienst twee snelle auto’s met Duitse nummerborden door Zandvoort rijden. Bij controle bleek dat alle inzittenden de Nederlandse nationaliteit hadden. Tevens hadden zij een forse waslijst aan strafbare feiten opgebouwd. Dat meldt de politie team Kennemerland Kust op haar Facebook-pagina.

Een van de mannen kon zich niet legitimeren en werd op grond daarvan aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Haarlem. Bij fouillering bleek de man meer dan € 5.000 contact geld en een horloge met een geschatte waarde van € 13.000 bij zich te hebben. Uit de controle bleek dat de man, naar alle waarschijnlijkheid, geen vast werk of inkomen heeft. Hij is in verzekering gesteld en naar de herkomst van het geld en het horloge zal door de Financieel Economische recherche van de politie, in samenwerking met andere diensten een onderzoek worden ingesteld.

Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veel voorkomende criminaliteit.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email