26 januari 2017

Ben jij het ook zat om altijd en eeuwig die bitterballen, mini frikandellen en kaasstengels bij de borrel te serveren? Serveer dan eens gefrituurde uienringen. Lekker, simpel en zo klaar! Hieronder een recept waarbij een lekkere, niet al te hete chilisaus goed past.

Gefrituurde uienringen
Bittergarnituur.

Ingrediënten:
75 gram bloem,
75 gram maïzena,
1 ei,
180 ml water (of pilsener),
150 gram broodkruim,
2 grote witte uien.

Voor de chilisaus:
120 gram zure room,
60 ml zoete chilisaus,
2 eetlepels room.

Bereiding:
Klop het ei los. Snijd de ui in  redelijk dunne ringen. Klop de bloem, maïzena, ei en water (of pilsener) tot een glad beslag. Doe het broodkruim in een klein kommetje. Haal de uienringen een voor een door het beslag en vervolgens door het broodkruim. Leg ze dan in een laag op een bakblik.
Maak intussen de zoete chilisaus. Klop daarvoor de zure room, zoete chilisaus en room in een kommetje door elkaar.

Verhit de frituur 180°C. en frituur hierin de uienringen in porties tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de uienringen warm met de zoete chilisaus.

‚Äč



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email