17 januari 2017

Foto: NOS.nl

Grote stroomstoring in Amsterdam

Door een grote stroomstoring in Amsterdam, rijden de treinen naar Amsterdam CS niet. Dat heeft ook voor Zandvoorters die naar de hoofdstad moeten voor hun werk, school of bezoek aan een ziekenhuis, grote consequenties. Hoe lang de storing gaat duren is niet bekend.

“Amsterdam Centraal heeft wel weer stroom, maar de treinen rijden nog niet”, zegt NS-woordvoerder Anita Boonstra. In het getroffen gebied kunnen geen seinen en wissels worden bediend. Dat er geen treinverkeer mogelijk is van en naar station Amsterdam Centraal heeft ook consequenties voor de dienstregeling in de rest van het land, waarschuwen de spoorwegen. De NS roept reizigers op om de reisinformatie in de gaten te houden. Door de stroomstoring kunnen er ook geen treinen meer rijden van en binnenkomen op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Sloterdijk, Halfweg-Zwanenburg en Zaandam, zo vertelt RTL Nieuws. Het heeft tevens gevolgen voor het reizen per trein naar Schiphol, Utrecht en verder.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een zeer zware ochtendspits op snelwegen rond Amsterdam, omdat veel mensen de auto zullen pakken. Automobilisten kunnen volgens de dienst hun reis beter uitstellen als ze niet per se de weg op moeten.

Matrixborden werken niet, wat betekent dat het rode kruis boven de weg niet kan worden weggehaald. Het gevolg is dat de spitsstroken op de A7 en A8 niet gebruikt kunnen worden. Op de A7 staat al een flinke file. Geprobeerd wordt om de spitsstroken handmatig te openen. De Coentunnel is ook getroffen, maar die heeft een noodstroomvoorziening. De tunnel is dan ook gewoon open. De Zeeburgertunnel heeft geen last van de stroomstoring.

Het GVB start langzaam enkele metrolijnen weer op. De meeste bussen rijden, maar niet geheel volgens dienstregeling. Alle veren varen, maar niet die naar Zaandam. De trams rijden nog niet omdat de bovenleiding geen stroom heeft.

Hoewel de stroomstoring zelf ondertussen is verholpen, rijden de treinen voorlopig nog niet!

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email