13 januari 2017

​Zandvoort kan weer bestuurd worden

Donderdag zijn tijdens een extra raadsvergadering Michel Demmers (GBZ) en Gert Toonen (PvdA) als nieuwe wethouders toegetreden tot het college van B&W van Zandvoort. Zandvoort kreeg een nieuw college nadat Liesbeth Challik in de soap rondom het Watertorenplein de pijp aan Maarten gaf. De heren werden door burgemeester Niek Meijer geïnstalleerd.

Een nieuwe coalitie was nodig en kon, na een verkenning door Belinda Göransson (VVD), snel door burgemeester Joan de Zwart van Blaricum gesmeed worden. De nieuwe coalitie bestaat uit D66, CDA, GBZ en PvdA, waarbij het CDA de steun krijgt van Freek Veldwisch en de PvdA kan rekenen op de steun van SZ. Zandvoort kan nu doorgaan met onder andere de ontwikkeling van het Watertorenplein, het nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijventerrein in Nieuw Noord en andere belangrijke zaken. Er komt geen nieuwe begroting want alle partijen kunnen zich in de in november breed aangenomen Begroting 2017 vinden.


Jan Beelen wordt geïnstalleerd

Aan het begin van de vergadering werd Jan Beelen(CDA) als raadslid door voorzitter burgemeester Niek Meijer geïnstalleerd. Hij vervangt Fred Kroonsberg, die een stapje terug doet. Kroonsberg wordt buitengewoon raadslid voor zijn partij. Beelen is met zijn 21 jaar het jongste raadslid van Zandvoort en de regio.

In de Zandvoortse Courant van komende week meer over deze extra raadsvergadering

 

 


​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email