12 januari 2017

De rook komt uit het treinstel op deze foto van Chris Schotanus

Brand in treinstel

Donderdagmiddag is er een kleine brand in een treinstel op NS-Station Zandvoort aan zee uitgebroken. Twee bluseenheden werden door de VRK naar het station gedirigeerd. Water moest van ver komen. Het aansluitpunt bevond zich bij de Koper-Passerel, die op dit moment gereconstrueerd wordt. De brand was in het voorste deel van de trein die klaar stond voor vertrek een paar honderd meter verder.

“Ik zat lekker in de trein om naar mijn werk te gaan, toen de conducteur langskwam en ons naar buiten stuurde. Ik rook wel iets branderigs. Toen we buiten kwamen werden we naar het overdekte deel van het perron gestuurd”, aldus Zandvoorter Matthé Crabbendam jr. die als passagier in de trein zat. De brand was snel onder controle maar de trein moest wel vervangen worden. De vertrekkende passagiers konden dus pas met de volgende trein naar hun bestemming reizen.

Brandweermannen aan het werk op station Zandvoort aan zee

Bluswater moest van ver komen

Update:
De brand is ontstaan in de toiletruimte en meer dan vermoedelijk aangestoken. D
e politie zoekt getuigen van deze brandstichting en/of mensen die bijzonderheden hebben gezien in de trein vanaf station Haarlem via Overveen naar Zandvoort.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email