06 januari 2017

Rijstnoedels met tofu en groenten

Een nieuw jaar en vaak is dat voor mensen het startpunt voor goede voornemens. Dat zou bijvoorbeeld het besluit kunnen zijn om eens (of meerdere keren) per week vegetarisch te gaan eten. Velen zijn ervan overtuigd dat een glutenvrij dieet ook goed is voor de gezondheid. Ik laat in het midden of dat zo is, en respecteer de eigen mening van anderen daarover. Hieronder een recept voor een vegetarische en glutenvrij gerecht met rijstnoedels.



Rijstnoodles

Vegetarisch en glutenvrij hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
100 g dunne rijstnoodles,
4 el arachideolie,
2 el olie van geroosterde sesamzaadjes,
1 middelgrote ui, in dunne ringen,
100 g broccoli, fijngehakt,
75 g sperziebonen, in stukjes van ca 1 cm,
75 g verse of diepvriesdoperwten,
200 g tofoe (blok), in blokjes van 1 cm,
1 tl Madras-kerriepoeder, of meer naar smaak,
1 groot ei,
60 ml tamari (Japanse glutenvrije sojasaus),
2 lente-uien, in dunne ringen,
kleine bos koriander, grof gehakt.

Bereiding:
Week de rijstnoodles 10 min in heet water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog tot hoog vuur en schenk er 1 el arachide- en 1 el sesamolie in. Voeg zodra de olie heet is maar nog niet rookt de uienringen toe en bak 1 min zonder te roeren. Zet het vuur iets lager en bak de ui onder af en toe roeren nog 4 min. Doe de ui in een kom.

Doe de broccoli, sperziebonen, doperwten, tofoe en nog 1 el arachideolie in de pan. Bak alles op hoog vuur tot de groenten beetgaar zijn en de tofoe bruin begint te worden (ca 2 min). Schep de groenten en tofoe in de kom met de ui.

Doe de 1 el arachideolie, de resterende el sesamolie, de geweekte en afgegoten noodles, het kerriepoeder en 2 el water in de pan en roer alles door elkaar. Maak een gat in het midden van de noodles, giet daar de laatste el arachideolie in en breek het ei erboven. Roer alles met een houten lepel krachtig door zodat er roerei ontstaat; wacht tot dit bijna gestold is en roer het dan door de noodles.

Voeg de tamari, lente-ui en koriander toe en roer alles door elkaar. Proef en voeg indien nodig naar smaak nog wat zout toe en serveer het gerecht.

NB. Deze noodles zijn vegetarisch en glutenvrij

‚Äč

 

 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email