16 december 2016

Fietsenstalling maandag officieel geopend

De nieuwe fietsenstalling in het LDC, naast de bushalte bij Albert Heijn, wordt komende maandag 19 december officieel geopend. Niet dat er plichtplegingen gepland zijn maar vanaf 06.00 uur kan iedereen met een OV-chipkaart gratis zijn stalen ros daar parkeren.

Het was al een tijd een doorn in het oog van menigeen dat iedereen zomaar zijn of haar fiets te pas en te onpas ergens parkeerde. Onder andere de doorgang achter de bushalte was vaak (meestal) niet meer toegankelijk voor rolstoelers en scootmobielers. De fietsen blokkeerden aan beide zijden de doorgang. Ook werden regelmatig fietsen op de doorgang aan het hek vastgemaakt en moest er maar gewacht worden tot de desbetreffende eigenaar zijn/haar fiets weer weghaalde. De gemeente verwacht dat met de ingebruikname van de fietsenstalling het meeste leed geleden zal zijn.

Overigens worden ook de toiletten, die aan de fietsenstalling grenzen, maandag in gebruik genomen. De toiletten zijn eveneens alleen met een OV-chipkaart te openen, het gebruik kost € 0,50.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email