02 december 2016

Sportraad eert kampioenen

De Sportraad Zandvoort heeft donderdagavond de Zandvoortse kampioenen, tot en met 14 jaar, van 2016 geëerd. De ‘sporthelden’ werden op het raadhuis ontvangen en in de bloemetjes gezet. Na afloop stond er een tas met allerlei tegoedbonnen van Zandvoortse ondernemers voor ze klaar, als blijk van waardering.

De raadszaal van het raadhuis puilde werkelijk uit van sporters en hun ouders en/of familie en bekenden. Het is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Sportraad Zandvoort om de teams en individuele sporters van Zandvoort die dit jaar kampioen zijn geworden, te eren. Tevens stelt het adviesorgaan van het college van B&W de Zandvoortse sporters die een status bij het NOC*NSF hebben of die nationale of internationale kampioenschappen of andere in het oog vallende prestaties hebben geleverd op sportief gebied aan de Zandvoorters voor.

Dit jaar had de Sportraad Zandvoort ook Piet Pankratz en Lola v.d. Broek voor deze avond uitgenodigd. Pankratz (10 jaar) volgt een Havo/VWO opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en combineert dat met een balletopleiding op het hoogste niveau. Hij gaat iedere dag naar de hofstad en komt iedere avond weer terug naar Zandvoort. Lola v.d. Broek is nu ook een bekende Zandvoortse geworden. De 9-jarige is uit 350 aanmeldingen geselecteerd voor de musical ‘Ciske de rat’, en ook zij gaat een aantal keren naar Amsterdam voor de uitvoeringen.

Bregje v.d. Aar (15) en haar tweelingbroer Wessel zijn zo langzamerhand vaste gasten van de Sportraad. Bregje is sinds heel kort, na een lange blessure, weer terug op de badmintonvelden en won het eerste de beste toernooi waar ze aan deelnam. Wessel is dit jaar opnieuw Nederlands Kampioen geworden in zijn eigen leeftijdsklasse en in een leeftijdsklasse hoger. Last-but-not-least was ook Joëlle Oomen uitgenodigd. Zij werd in de afgelopen weken voor de 2e keer Europees Kampioen karate en een weekend later voor de 5e keer Nederlands Kampioen. “Wij zijn trots op jullie en hopen dat jullie door mogen gaan op de weg die jullie ingeslagen zijn”, zei John Lemmens, voorzitter van de Sportraad Zandvoort. In totaal werden 120 sporters geëerd: 5 voetbalteams, 5 hockeyteams, 8 tennissers/-sters, 1 judoka en 1 streetdance-danseres.

Na afloop stonden de andere leden van de Sportraad aan de voet van het bordes klaar om oliebollen van Harry ‘Oliebol’ Faase uit te delen. Een lekker maar ook mooi einde van een excellente avond die jongeren moet motiveren en stimuleren om te (gaan) sporten en alles uit hun sport te halen wat er maar mogelijk is.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email