27 november 2016

De vrijwilligers van het Jaar

Wim Hildering is Vrijwilligersorganisatie van het Jaar

Zaterdagmiddag werd toneelvereniging Wim Hildering uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het Jaar. De toneelamateurs kregen de meeste publieksstemmen. De KNRM en OOK Samen werden met minimaal verschil verslagen. De Plaatselijk radio uitzendorganisatie ZFM en de Ruilwinkel van Sinkel maakten het vijftal genomineerden vol. Burgemeester Niek Meijer verving wethouder Gert-Jan Bluijs die niet aanwezig kon zijn om de winnaars bekend te maken.

Juryvoorzitter Maaike Koper zei in haar openingsspeech dat de jury blij was door de Zandvoorters zelf organisaties te laten nomineren. “Uit alle hoeken en gaten kregen we mogelijke nominaties aangeleverd. Het waren er echt heel veel. Als wij dat zelf hadden moeten doen hadden we zeker veel gegadigden gemist. We hebben veel tijd nodig gehad om een selectie van vijf organisaties te maken. Dat is gelukt en de avond dat we ze hadden uitgenodigd om zich voor te stellen, was voor mij een van de leukste avonden van het jaar, op Sinterklaasavond na”, zei de juryvoorzitter.

Burgemeester Niek Meijer zei dat de verschillen tussen de drie organisaties met de meeste publieksstemmen “verwaarloosbaar” zouden zijn. Uiteindelijk kreeg toneelvereniging Wim Hildering de meeste stemmen. Voorzitter van Wim Hildering Hein Schrama kon het bijna niet geloven. “Wij hebben onszelf nooit gezien als een vrijwilligersorganisatie maar door de woorden van de jury begrepen we dat we dat wel zeker zijn”, aldus een trotse Schrama na afloop.

De VIP Vrijwilligersprijs bestond dit jaar voor het eerste uit twee onderdelen. Er was een tweede eerste prijs door de organisatie ingesteld. Deze was voor de groep vrijwilligers die de jury het meeste aansprak. Deze juryprijs was voor de vrijwilligers van de Ruilwinkel van Sinkel, de Pop Up-winkel in de Jupiter Plaza. De dames waren met stomheid geslagen dat zij deze prestigieuze onderscheiding mochten ontvangen. Ook initiatiefneemster Mona Adegeest kon het niet bevatten. “Dit kan eigenlijk niet. Dit hadden we echt nooit aan zien komen. Het beeld van Vrijwilligersorganisatie van het jaar krijgt een mooie plaats in de winkel”, zei ze blij en verrast.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email