22 november 2016

Bob de Vries (archieffoto)
Watertorenplein is splijtzwam voor coalitie

De raadsvergadering is dinsdag tijdens de behandeling van de plannen voor het Watertorenplein uitgelopen op een Motie van Wantrouwen van de VVD die door een meerderheid van de Zandvoortse raad (8 stemmen tegen en 9 voor de motie) is aangenomen. De oppositie kreeg een meerderheid door het uittreden van de coalitie van Bob de Vries (OPZ) en het ineens aanwezig zijn van Gert Toonen (PvdA) die wegens medische redenen oorspronkelijk niet aanwezig zou zijn. Hiermee werden de poten onder de stoel van het college weggezaagd en heeft het geen toekomst meer.

Het begon allemaal met een opmerking van Bob de Vries (OPZ) richting D66 dat er ‘vriendjespolitiek’ wordt bedreven en dat er gemanipuleerd wordt. Dat schoot in het verkeerde keelgat van D66-fractievoorzitter Ruud Sandbergen, die excuses eiste. Het een haalde het ander aan waardoor Eg Poster, fractievoorzitter van OPZ, een opmerking plaatste richting zijn eigen fractiegenoot De Vries. Het gevolg was een spervuur van schorsingen waarin vooral de coalitie het moeilijk had. Zij hadden bijna drie kwartier nodig om de vergadering weer te laten hervatten. Ook het college vroeg om schorsing waarna wethouder Liesbeth Challik (OPZ) uitsprak dat het college het gevolgde beleid voort wil zetten en daar vertrouwen in had.

Uiteindelijk kwam Belinda Göransson, fractievoorzitter van de VVD, met de Motie van Wantrouwen die, door de aanwezigheid van Toonen, een meerderheid kreeg en werd aangenomen. De voorzitter schorste de vergadering tot donderdag 20.00 uur. Dan zal het college met een verklaring komen over de ontstane situatie.

Donderdag meer in de Zandvoortse Courant.


 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email