21 oktober 2016

Foto: Brandweer Kennemerland

​Veiligheidsregio Kennemerland oefent in AWD

Op donderdag 20 oktober organiseerde Brandweer Kennemerland samen met natuurbeheerder Waternet en Fire Bucket Operations, een specialistisch team met blushelikopters, een grote oefening. De oefening vond plaats in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD), op het grondgebied van de gemeente Zandvoort. De oefening duurde zo goed als de hele dag.

Het doel van de oefening is qua procedure en operationeel goed voorbereid te zijn op een natuurbrand in Kennemerland met bijstand van blushelikopters. Fire Bucket Operations is een samenwerking tussen de Koninklijke Luchtmacht, de brandweer van veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en het Instituut Fysieke Veiligheid. Een gezamenlijke oefening met het team van de blushelikopters is een unieke kans voor Brandweer Kennemerland met verschillende natuurgebieden in het verzorgingsgebied. Fire Bucket Operations oefent eens per jaar in een ander natuurgebied. Dit jaar kreeg Kennemerland de kans samen met hen te oefenen.

Het oefengebied was afgesloten en vrijgemaakt van eventuele bezoekers om reden van veiligheid, hetgeen gebruikelijk is bij de inzet van blushelikopters. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken werden rookmachines ingezet die witte rook produceerden. Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email