20 oktober 2016

Het is overduidelijk herfst geworden. Wat is er dan lekkerder dan een echte herfstsalade voor de lunch. Een speciale aardappelsalade deze keer, met een wijnadvies van Kristi Gansner-Lotte van 'Wijn aan zee'.​

​Aardappelsalade met pancetta en feta

‘Herfstachtig’ lunchgerecht voor 4 personen.
 

Ingrediënten:
400 g krieltjes in de schil,
1 rode ui, gesnipperd,
2 hardgekookte eieren, fijngehakt,100 g pancetta, krokant gebakken,
100 g feta, verkruimeld,
50 g waterkers.

Voor de dressing:
2 eidooiers,
2 tl dijonmosterd,
1 snufje zout,
2 tl citroensap,
2½ dl arachideolie,
1½ dl olijfolie,
1½ dl melk.

Bereiding:
Meng voor de dressing de eidooiers met mosterd, zout en citroensap en voeg al kloppend de olie toe, eerst druppelsgewijs en daarna iets sneller. Blijf kloppen tot een lobbige saus ontstaat en doe er dan de melk en de extra mosterd bij.

Halveer de krieltjes en kook ze in ruim kokend water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en meng ze direct met de dressing. Voeg vervolgens de rode ui, eieren, pancetta en feta toe, hussel voorzichtig door elkaar, breng op smaak met zout en peper en laat de salade afkoelen. Serveer met waterkers.

Wijnadvies van Kristi Gansner-Lotte:
Ik adviseer een mooie Italiaanse of Spaanse wijn bijvoorbeeld een Barbera uit de Piëmonte (een zwart fruitige karaktervolle wijn met fijne zuren), een Dolcetto uit Piëmonte kan ook of een Valpolicella (rood fruitige, pittige rode wijn met hoge zuren van Corvina, Rondinella en Molinara druiven). Een Monastrell uit Spanje (in Frankrijk bekend als Mourvedre), een krachtige diepgekleurde wijn die mooi past bij mediterrane keuken, past door ook zeer zeker bij. De hoge zuren in de Italiaanse wijnen 'schonen' de mond waardoor het vetje van mayonaise, eieren en pancetta verdwijnt. Eet smakelijk!



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email