07 oktober 2016

Tomaten - kaasfondue met aardappelen

Gezellig met elkaar genieten van een goede kaasfondue, u kent het ongetwijfeld allemaal. Maar kent u ook tomaten-kaasfondue? Zou u eens moeten proberen. Het zal ongetwijfeld nog gezelliger worden! Hierbij een vegetarisch 'gezelligheidsrecept' voor 4 personen.

Kaas-tomaatfondue met aardappel
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
12 vastkokende aardappelen,
5 g (1 tl) boter of margarine,
1-2 teentjes knoflook,
300 ml tomatensap,2 el tomatenpuree,
mespunt suiker,
500-600 g grof geraspte belegen Goudse kaas,
100 ml rode wijn,
½-1 el maïzena,
eventueel 2 el Grappa (Italiaans gedistilleerde drank),
zout, peper,
naar smaak cayennepeper.

Bereiding:
​
Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil beetgaar. Smelt de boter in de ‘caquelon’ (of fonduepan) en voeg de gepelde en fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak ze even aan en voeg het tomatensap, de tomatenpuree en de suiker toe. Roer goed over de bodem van de pan, breng aan de kook en neem de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas door de tomatensaus, zet de pan terug op het vuur en breng alles vervolgens langzaam, al roerende, aan de kook tot de kaas is gesmolten. Roer de maïzena met de rode wijn en schenk dit mengsel al roerende bij de kaasmassa. Voeg de Grappa toe en breng de fondue op smaak.

Pel de aardappelen, snijd ze in vieren, leg ze op de (voorverwarmde) borden en verdeel de fondue eroverheen of pel de aardappelen, snijd ze in stukken, prik ze aan een fonduevork en doop ze in de fondue.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email