07 oktober 2016

Foto: Laurens Bosch
​​Gewonde bij woningbrand

Een man is vrijdagochtend gewond geraakt bij een brand in de Secretaris Bosmanstraat. Politie, brandweer en ambulancedienst rukten uit om hulp te verlenen. Rond 03.30 uur werd de brand ontdekt.

Een op tijd wakker geworden bewoner wist door het raam aan de achterzijde van het huis te vluchten. Hij moest hiervoor een raampje intikken en naar beneden klimmen. Daarbij liep hij snijwonden op en ademde hij rook in. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft het pand geventileerd. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere aanwezigen in het pand kwamen met de schrik vrij.

In eerste instantie lijkt de brand te zijn ontstaan door een brandende kaars die was omgevallen, maar mogelijk is er sprake van opzet. Op advies van de brandweer heeft de politie een plaats delict gecreëerd. De politie zal onderzoek doen naar de toedracht. Stichting Salvage, een organisatie die gedupeerden na een brand helpt met aandacht, actie en advies, kwam ter plaatse om het pand af te sluiten. Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email