04 oktober 2016

Ruim 53.000 handtekeningen

Op 4 oktober hebben vertegenwoordigers van de kustgemeenten Bergen, Zandvoort, Noordwijk Katwijk, Wassenaar en Den Haag een petitie overhandigd aan de Tweede Kamer Commissie Economische Zaken / Energie. Mevrouw Roos Vermeij, voorzitster van de Tweede Kamer Commissie, nam de 53.264 handtekeningen in ontvangst van Albert Korper, voorzitter Stichting Vrije Horizon.

De handtekeningen zijn opgehaald door Stichting Vrije Horizon en Stichting Verplaats Windmolens Hollandse Kust. Ondertekenaars zijn niet tegen duurzame energie en niet tegen windmolens maar wel tegen de locatie voor de Hollandse Kust.

Recentelijk hebben rapporten, die zijn opgemaakt in opdracht van Stichting Vrije Horizon, aangetoond dat windmolenparken bouwen op IJmuiden Ver veel aantrekkelijker is, zowel economisch als ecologisch. 

De petitie is ondertekend door kustbewoners en kustbezoekers uit heel Nederland en daarbuiten. Vrijwel alle woordvoerders van de Tweede Kamer fracties waren aanwezig en de aanbieders kregen ruim de tijd om met hen inhoudelijk te discussiëren over het alternatief IJmuiden Ver.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email