29 september 2016

Memorial Zoran Valjavec goed voorteken voor Lions

Afgelopen zaterdag was een mooie basketbaldag voor Lions in de Korver Sporthal. Na een zeer geslaagde in memoriam wedstrijd voor de veel te vroeg overleden Zandvoortse basketballer Zoran Valjavec, hebben The Lions hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen makkelijk van het Castricumse Sea Devils gewonnen. Na vier keer 10 minuten werd het uiteindelijk 75-42.

Bij het warmlopen bleek al dat Lions zowel lengte verschil als snelheidsoverwicht had en dat is natuurlijk erg gunstig in het basketbal. “We besloten daarom op met drie kleine snelle spelers te beginnen om zo de voor de fast-break te kunnen gaan en de opbouw van de tegenstander onder druk te zetten”, vertelde Robert ten Pierik na afloop. Deze tactiek pakte goed uit, want na het eerste kwart stond er 18-6 op het scorebord. Het verdedigende werk van Peter Sterker, Sander Verboom en Philip Prins in combinatie met het reboundoverwicht zette de basis voor een lekkere wedstrijd waarin iedereen aan spelen toekwam. De eerste helft werd afgesloten met een welgemikte zogenaamde swish-driepunter, een score vanaf de middellijn (!) door Ron van der Meij.

Kettman
Na rust was Erwin Kettman heel verrassend ‘hot’ met een aantal mooie scores vanaf de zijkant van het veld, vlak achter elkaar. Na deze reeks was de wedstrijd tegen Sea Devlis eigenlijk al gespeeld en kon Lions op de cruise control de tweede helft uitspelen en de twee punten binnenhalen. “Een lekkere wedstrijd voor ons, terwijl we niet eens op volle sterkte konden spelen. Niels Crabbendam heeft een lichte blessure aan zijn elleboog maar we denken dat hij snel weer fit is en dan zijn we de komende wedstrijden weer op volle sterkte”, aldus Ten Pierik, die zaterdag goed was voor 20 punten. Komende zaterdag speelt The Lions om 19.45 uur in de Korver Sporthal tegen het Heemskerkse Mapleleaves.

Topscores The Lions: Ron van der Meij en Robert ten Pierik ieder 20 punten, en Erwin Kettman was goed voor 10 punten.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email