28 september 2016

Paddenstoelen horen bij de herfst

Het begint weer herfst te worden en daar zijn paddenstoelen heel nauw mee verbonden. Hierbij een recept voor een lekker en vegetarisch lunchgerecht met paddenstoelen.

Paddenstoelenquiche
Lunchgerecht voor 3 personen.

Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart,
250 gr kastanjechampignons, in plakjes,
250 gr paddenstoelen naar keuze, in stukjes,
75 gr geraspte Gruyère,
1 el paneermeel,
3 bosuitjes,
1 tl tijm,
3 eieren,
150 ml slagroom,
handje rucola,
boter om in te vetten
1 el olijfolie,
peper en zout.

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Laat de velletjes deeg ontdooien. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons 5 min op middelhoog vuur. Voeg de rest van de paddenstoelen toe en bak nog een paar minuten totdat ze wat zijn geslonken en het vocht grotendeels verdwenen is. Hak de bosui in ringetjes en bak nog een minuutje mee met de paddenstoelen. Breng op smaak met tijm en een snuf peper en zout. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met de velletjes deeg en maak de naden goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Laat het paddenstoelenmengsel uitlekken op een keukenpapiertje en doe het daarna in de quichevorm. Klop de eieren, de slagroom en kaas door elkaar. Giet het mengsel over de paddenstoelen en verdeel alles mooi. Zet de quiche ongeveer 35 min in de oven. Controleer of hij goed gaar is. Serveer met een handje rucola in het midden. 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email