27 september 2016

Shantykoren en Zeeliederen Festival zonovergoten

Ook het 19e Shantykoren en Zeeliederen Festival van zondag was weer zonovergoten. In al die 19 jaren dat dit prachtige festival in Zandvoort georganiseerd wordt is het, voor zover bekend, slechts één keer in het water gevallen. De zon scheen dat het een lust was en pas vlak voor het eind trok de wind aan en werd bewolking van zee aangevoerd. Het festival werd weer in Nieuw Unicum geopend, met een optreden van het Shantykoor De Zilk.

Het was dan ook druk in het centrum van het dorp. Drukte vanwege de koren en drukte vanwege de zon. Er heerste, zoals te doen gebruikelijk tijdens dit gemoedelijke festival, een prettige, ongedwongen sfeer in het dorp. De organisatie had een drietal nieuwe koren uitgenodigd die misschien wel niet wisten wat ze overkwam. Alle koren waren rond het middaguur naar het raadhuis gekomen om gezamenlijk het festival te openen.

De top was voor velen het optreden van het Weespertrekvaart Mannenkoor, maar ook de leden van het nieuwe Zandvoortse koor de Wapenzangers uit Zandvoort waren goed op dreef. Zoals altijd werd in de namiddag het festival beëindigd met een optreden van alle koren op het Gasthuisplein bij het Wapen van Zandvoort voor de deur. Een paar liedjes, het Zandvoorts volkslied en het was weer voorbij. Volgend jaar het vierde lustrum; dat moet een groot feest worden!Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email