21 september 2016

Archieffoto

​Yves Berendsen gekozen tot Grootste Talent 2016

Dinsdagavond is Yves Berendsen tijdens de Buma NL Awards door het publiek tot Grootste Talent van 2016 gekozen. Berendsen stond niet met de eerste de beste zangers/zangeressen en (nieuw) auteurs van het Nederlandse muziekproduct op het podium.

Marco Borsato (Meest Succesvolle Album - Populair), André Hazes jr. (Meest Succesvolle Album – Hollands, Meest gedraaid in de Nederlandse horeca, Meest gestreamde track – Hollands en Meest Succesvolle Single), Guus Meeuwis (Meest Succesvolle Auteur) en Gerard Joling (Lifetime Achievement Award) konden eveneens een Award ophalen.

In de categorieën Hollandse en Populaire Nederlandstalige muziek werden in totaal twaalf Awards uitgereikt. Vier daarvan gingen naar een verraste André Hazes jr. In de categorie Hollandse muziek kreeg hij de Buma NL Award voor zowel het album als de single 'Leef'. Het nummer is bovendien het meest gedraaid in de Nederlandse horeca. Zijn single 'Niet Voor Lief' werd het meest gestreamd.

Naast de Awards die ieder jaar worden vastgesteld op basis van verkoopcijfers van cd's, downloads en airplay, werden tijdens de feestelijke avond ook twee publieksprijzen uitgereikt. De bezoekers van SterrenNL kozen 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht' van John de Bever als hun favoriete single en de deelnemers aan de Buma NL conferentie kozen Yves Berendse tot Grootste Talent van 2016. De Lifetime Achievement Award was voor Gerard Joling, als erkenning voor zijn bijdrage aan de populariteit van de Nederlandstalige muziek en om het feit te eren dat hij al ruim 30 jaar actief is in het muziekvak.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email