21 september 2016

Deze week eens een gerecht uit de Mexicaanse keuken: Beef Chili Taco. Het kan als lunchgerecht of als hoofdgerecht gebruikt worden en je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt.

Beef chili taco
Mexicaan gerecht voor 4 personen.



Ingrediënten:
1 gedroogde chipotlepeper,
1-2 gedroogde chilipepers,
ca. 1 kg fijne runderrib,
1 hele knoflookbol,
maïsolie om mee te bakken,
2-3 eetlepels bloem,
1 eetlepel chilipoeder,
2 theelepels komijn,
2 theelepels gedroogde koriander,
2 theelepels gedroogde oregano,
1 eetlepel kristalsuiker,
1-2 verse chilipepers,
330 ml bier,
1 blokje runderbouillon.

Voor erbij: tortilla's, limoen, crème fraîche, koriander, ui, geraspte cheddar.

Bereiding:
Verwijder de steeltjes en de zaadjes van de gedroogde chilipepers. Leg de pepers in een steelpan met ca. 150 ml water en laat ze ongeveer 15 minuten koken. Snijd het rundvlees in blokjes en de knoflookteentjes fijn. Bak het vlees en de knoflook in wat olie, maar bak niet teveel vlees tegelijk, dan schroeit het sneller dicht. Voeg de bloem, de chilipoeder, de andere droge specerijen en kruiden, de suiker en zout en peper toe. Snijd de verse chilipeper in kleine stukjes en doe die erbij. Roer alles goed door elkaar. Mix de gekookte chilipepers met het water en voeg dat bij het vlees. Voeg zoveel bier en bouillon toe dat het vlees net onder het vocht staat. Laat het vlees minimaal 2 uur zachtjes in de pan met deksel erop stoven, tot het mals en draderig is. Serveer de beef chili met kleine tarwe- of maïstortilla's, schijfjes limoen, crème fraîche, een mengsel van fijngehakte koriander met witte ui en geraspte cheddar. Geef er apart een lekkere salade bij.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email