12 september 2016

Gemeente in het gelijk gesteld

​De rechter heeft het ingediende beroep van Logejo B.V., huurder van het pand Brederodestraat 44 in de volksmond ‘het Grote Huis’ genoemd, ongegrond verklaard. De rechtbank is van oordeel dat de beslissingen op bezwaar van de gemeente Zandvoort juist zijn en dat de horeca-exploitatievergunning terecht door de gemeente is geweigerd.

In het pand Brederodestraat 44 werden zonder exploitatievergunning arbeidsmigranten ondergebracht. Voor de omwonenden bracht dit illegale ‘hotel’ overlast met zich mee. De gemeente heeft exploitant Logejo B.V. verschillende keren opgedragen, met een last onder dwangsom, om de exploitatie te stoppen. Logejo B.V. ging echter door met het uitbaten van het pand. Na een zorgvuldige procedure heeft de gemeente op 10 december 2015 het pand aan de Brederodestraat 44 gesloten.

Logejo B.V. was het daar niet mee eens en heeft beroepschriften ingediend tegen de geweigerde horeca-exploitatievergunning, de lasten onder dwangsom en het sluiten van het pand. Op 2 september heeft de rechter van de rechtbank Noord-Holland uitspraak gedaan en de gemeente Zandvoort in het gelijk gesteld. Logejo B.V. kan tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep gaan.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email