10 september 2016

Burgemeester woedend op foutparkeerders

Burgemeester Niek Meijer heeft geen goed woord over voor de strandgasten die op 8 september de KNRM hinderden bij een uitruk door de strandopgang met auto’s te blokkeren. Ondanks de duidelijke bebording en een duidelijk zichtbare hulpdienst zijn er toch steeds weer mensen die de strandopgang van de hulpverleners van de KNRM blokkeren.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vaak gaat het (net) goed, maar bij een uitruk zoals donderdag komen door dit asociale gedrag mensenlevens in gevaar. Hulpverleners moeten hun werk kunnen doen, het redden van mensen in nood, en daarbij niet gehinderd worden door burgers.

"Ik vind het onvoorstelbaar dat er mensen zijn die dit doen. Dit doe je gewoon niet. En smoesjes ‘ik heb de borden niet gezien’, daar heb ik maling aan. Het is je plicht om goed om je heen te kijken voordat je auto of scooter parkeert. Dit kunnen we niet oplossen door er een agent bij te zetten. Als samenleving moeten we hier alert op zijn. De hulpdiensten zijn er ook voor jou. Ik roep dan ook een ieder op om kentekens te noteren en door te geven aan de gemeente of politie, een meldingen te doen of de persoon in kwestie aan te spreken wanneer iemand met auto, scooter of wat dan ook de uitruk plaats van de reddingsboot blokkeert", aldus Meijer.

Dat kan via de gemeentelijke meldlijn: 023-5740200.

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email