10 september 2016

​Zandvoorter aangehouden voor rijden onder invloed

Een 29-jarige man uit Zandvoort is donderdagavond rond 21.00 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de Zandvoorter over de Zandvoortselaan in Heemstede over de weg slingerenDe bestuurder werd aan de kant van de weg gezet.

Diverse keren saboteerde de man de blaastest op straat. Bij een vierde poging blies de man een zogenaamde 'A' (en signaal dat er alcohol in het 'spel' is),  en werd de verdachte meegenomen naar het bureau voor een uitgebreide ademanalyse. Ook hier waren meerdere pogingen voor nodig. Uiteindelijk blies de man 585 Ug/l (ca. 135
‰). Het rijbewijs van de Zandvoorter is ingenomen.

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Voor bestuurders die korter dan 5 jaar hun rijbewijs hebben (beginnende bestuurders) geldt een limiet van 0,2 promille (88 Ug/l). Mannen bereiken dit percentage na het drinken van ongeveer een glas, vrouwen al bij minder dan een glas. Voor ervaren bestuurders is deelname aan het verkeer verboden vanaf een bloedalcoholgehalte van 0,5 promille (220 Ug/l). Dit percentage bereiken mannen na het drinken van ongeveer 2 glazen alcohol binnen een uur, vrouwen al bij iets minder.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email