07 september 2016

-Advertorial-

Eerste bellicon Academy in Zandvoort

De bellicon® is een hoogwaardige soort trampoline met elastieken vering, waarmee mensen met lichamelijke klachten verbetering in hun situatie kunnen genereren. Oftewel, door de bellicon kan men van diverse kwalen en ongemakken verlost worden.

Plaatsgenoot Remy Draaijer is de importeur van deze kleine trampoline. Hij werkt dagelijks op zo een ‘ding’ waarbij zijn benen en voeten nooit stilstaan. Door op- en neer te veren, ontstaat er een proces waardoor afvalstoffen van de cellen beter worden afgevoerd en zuurstof wordt opgenomen. Hierdoor krijgen mensen meer energie en kunnen zelfs baat hebben bij aandoeningen, zoals bijvoorbeeld neuropathie, diverse rugklachten, depressie, het ophopen van lymfevocht en kunnen problemen met de bekkenbodem verholpen dan wel voorkomen worden. Hierdoor wordt bijvoorbeeld incontinentie bestreden. Met de bellicon traint u balans, coördinatie, conditie, spierkracht en lichaamshouding met een en het hetzelfde instrument.

Oorspronkelijk werd de bellicon ontworpen voor revalidatie, maar bouncen op een trampoline is in feite ideaal voor iedereen die aan een goede gezondheid en conditie wil werken. Een wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maakt duidelijk wat er gebeurt: de omvang van de biomechanische stimulans in het lichaam is groter bij het springen op een trampoline dan bij hardlopen, bij een vergelijkbare hartslag en mate van zuurstofverbruik.

Om de bellicon goed te kunnen gebruiken, leidt Draaijer trainers en (fysio)therapeuten op in de bellicon Academy. Dat doet hij in zijn pand aan de Kamerlingh Onnesstraat 40, hier in Zandvoort. Deze trainers werken zelfstandig of in fitnessclubs. De fysiotherapeuten zetten de trampoline in om patiënten aan een betere conditie te laten werken en om ongemakken te voorkomen. 

In hetzelfde gebouw worden de verschillende bellicon groepstrainingen voor de consument gegeven. Daar kunt u op een hele leuke manier fit worden. bellicon Nederland biedt een drietal trainingsconcepten aan voor verschillende doelgroepen. De bellicon Move (low impact en gezondheidsbevorderend); de bellicon Bounce (high impact voor kracht- en uithoudingsvermogen) en de bellicon Circle (een intensieve interval training die uitdagend werkt).

Wilt u in één training balans, coördinatie, conditie, spierkracht en lichaamshouding verbeteren terwijl u ook ontspant? Probeer dan eens een bellicon training! Ervaar hoe het is om te trainen op deze minitrampoline met elastiekvering zonder schokbelasting op je rug en gewrichten. Weg met die zomerkilo’s door calorieën verbrandende groepslessen!

Lesrooster: maandag vanaf 19.00 uur bellicon Bounce en vanaf 20.00 uur bellicon Circle. Op woensdag vanaf 09.00 uur bellicon Move en vanaf 10.00 uur bellicon Bounce. Op donderdag vanaf 19.00 uur tenslotte de bellicon Bounce. 

Introductieprijs bedraagt voor een losse les € 10 en een 10-rittenkaart € 90. 
Aanmelden via info@bellicon.nl of 023-5731835. Uitgebreide informatie vindt u op www.bellicon.com.

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email