01 september 2016

(Archieffoto)

Roekeloze chauffeurs krijgen brief van burgemeester

Regelmatig zijn er gevaarlijke verkeerssituaties in de Gerkestraat. Vooral een gevaar voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers en fietsers. Automobilisten die zich niet aan de regels houden vonden een brief van de burgemeester op de mat

Om de verkeersveiligheid te verhogen heeft de gemeente ruim een jaar geleden de kruising aangepast door een opvallender stopbord te plaatsen en de stopstrepen en stopteken op de weg duidelijker te maken. In de praktijk blijkt dat veel chauffeurs zich weinig of niet aan de verkeersregels houden. De politie heeft op verzoek van de burgemeester in juni en juli van dit jaar de kentekens van de voertuigen die de verkeersregels aan hun laars lapten genoteerd.

Burgemeester Niek Meijer heeft daardoor 45 auto-eigenaren persoonlijk een brief geschreven omdat ze niet stopten of te hard kwamen aanrijden op de Gerkestraat bij de kruising met de Tolweg in Zandvoort. Het gaat nu om een waarschuwing maar als het aantal overtreders in de toekomst niet daalt, zal er worden bekeurd.

Opvallend is dat 25 van de 45 geadresseerden Zandvoorter zijn. Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email