31 augustus 2016

Terrine van kaas

Vandaag eens een dessert wat anders is dan anders. Vaak wordt er na een diner een kaasplank voor de gasten op tafel gezet. Je kunt echter ook eens een keer een kaasterrine maken. Hieronder een recept.

‚Äč

Terrine van kaas
Nagerecht voor 8 personen.

Ingrediënten:
200 g camembert,
200 g blauwe kaas (bijv. gorgonzola),
200 g chaumes,
75 g gemengde noten (pistachenoten, walnoten, cashewnoten) grof gehakt.

Bereiding:
Snij de korsten van de kaas en laat hem goed op kamertemperatuur komen. Maak de cakevorm nat onder de kraan en bekleed met een flink stuk plasticfolie, laat de randen overhangen. Maak met de zachte camembert een baan over de breedte van de bodem van de vorm. Verdeel er de helft van de noten over. Snij de blauwe kaas in plakken en leg die op de noten. Verdeel er de rest van de noten over. Maak met een zachte chaumes een derde laag en duw de terrine zacht aan. Je kan ook met de vorm zachtjes op een opgevouwen handdoek kloppen, zodat de kaas meer in elkaar zakt. Dek het geheel af met de overhangende plasticfolie en laat in de koelkast opstijven. Haal de terrine 1 uur voor het opdienen uit de koelkast en snij hem koud (met een warm mes) in plakken. Leg de plakken op borden en laat ze op kamertemperatuur komen. Geef er vers gebakken grof brood.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email