26 augustus 2016

​Solidariteitsprotest in Zandvoort

Het is deze hele week stralend weer. Iedere vrouw moet daarvan kunnen genieten in de kleding van haar keuze. In solidariteit met vrouwen wereldwijd die onderhevig zijn aan opgelegde kledingregels en/of -verboden, wordt zondag in Zandvoort een Solidariteitsprotest georganiseerd.

Vrouwen zijn in het openbaar door hun eigen 'dienders' vernederd en gedwongen van hun kleding te ontdoen. Dit Solidariteitsprotest is nodig omdat vrouwen zelf mogen bepalen wat ze aandoen. Omdat we geloven in godsdienstvrijheid.

Iedereen wordt opgeroepen om naar het strand te komen in de kleding van zijn/haar keuze: in een legging, lange mouwen en een sjaal, burkini, bikini, wetsuit, badpak, snuggie of olifantenpak. Aanwezigen kunnen gebruik maken van de bekende feministische slogan ‘Mijn lijf, mijn keuze’ of ‘Our bodies, Our Choice’, en van slogans als ‘Islamofobie is geen vrijheid’.

Exacte locatie: strandpaviljoen Bruxelles aan Zee, boulevard De Favauge 14; aanvang 13.00 uur. Er is op dezelfde dag en tijd een vergelijkbaar protest in Scheveningen.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email