24 augustus 2016

Monsterglijbaan kreeg geen vergunning

Hij is groot. Hij is lang. Hij is huiveringwekkend hoog en de vrije val op het eerste stuk is niet goed voor mensen met een gevoelige maag. Het ding, een giga-glijbaan, heet Monsterslide en dat is niet voor niets. Je moet echt lef hebben om je ervan af te storten. Ook moet je er niet met heel veel mensen tegelijk aan één kant op klimmen, want dan gaat het ding een beetje scheefhangen. Maar er blijken ook andere veiligheidsproblemen opgedoken te zijn, meldt het Algemeen Dagblad.

Vorige week zaterdag en zondag zou de Monsterslide op het Badhuisplein komen te staan. Opvallend is dat de gemeente Zandvoort een vergunning al had afgegeven, terwijl voor Nieuwegein, waar de glijbaan getest is, de papieren nog niet in orde waren. Zandvoort trok die vergunning later in.

De goedkeuring werd op basis van een veiligheidsonderzoek van het bedrijf MotionFX gegeven. Dat rekende een paar maanden geleden uit tegen welke windkracht de opblaasglijbaan bestand zou zijn. Onderzoek naar andere veiligheidsaspecten, zoals de belasting van een grote groep bezoekers, heeft het bedrijf niet gedaan. Er moet nu een deskundige van de producent uit China naar komen kijken. De attractie zou tot maximaal windkracht 9 aankunnen.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email