19 augustus 2016

Uitleg over IJmuiden Ver bij Pop Up-stand

De stichting Ver-zet windmolens heeft toestemming en medewerking gekregen van de gemeente Zandvoort, om op de dagen dat in Katwijk ‘de Paal’ staat, uit protest tegen het te nemen besluit om windturbines dichter bij de kust te plaatsen, een stand op de boulevard De Favauge te plaatsen. 'De Paal' is het protestmiddel geworden om minister Kamp van Economische Zaken op andere gedachten te brengen en nieuwe, en hogere, windmolens verder op zee te bouwen. Het gevaarte is een creatie van Huig Molenaar sr. van strandpaviljoen Thalassa en heeft ook al in Noordwijk gestaan.

Esther Jansen van Ver-zet windmolens geeft passanten tekst en uitleg over de protesten die er nog steeds zijn tegen het plan van minister Kamp om die ondingen dichterbij de kust te zetten dan dat ze nu al staan. Er is een heel goed alternatief, IJmuiden Ver, maar daar zit een iets hoger prijskaartje voor de Kamp aanvast en hij is, vooralsnog, niet genegen om van zijn plannen af te wijken.

De stand staat er dit weekend nog. U kunt daar de petitie die op is gesteld ondertekenen. Een aantal Kamerleden en organisaties hebben het plan IJmuiden Ver al omarmd, nu nog de minister overtuigen. Samen kunnen we Zandvoort mooier maken!

Komende donderdag meer over de stand en de uitslag van het aantal daar opgehaalde handtekeningen.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email