18 augustus 2016

Toegang tot de duinen bijna niet mogelijk

De Zandvoortse dames Sandra Driehuizen en Toet Kraaijestein was het al een tijd een doorn in het oog dat zij met hun MIVA-voertuigen niet de openbare fietspaden in de duinen konden gebruiken. Driehuizen is aangewezen op een driewieler en Kraaijenstein rijdt in een scootmobiel. De ingangen zijn door de grotere draaicirkel dan een fiets niet met hun hulpmiddelen toegankelijk.

De fracties van de PvdA en SZ in de Zandvoortse gemeenteraad was dat ter oren gekomen en de beide fractievoorzitters hebben het college schriftelijk gevraagd om bij PWN, de beheerder van de bewuste duingebieden, om zo snel mogelijk actie te ondernemen. De heren waren op een video op een Facebook-pagina (www.facebook.com/sandra.driehuizen/posts/10207574733669985) gewezen waarin te zien is dat Driehuizen er met de grootste moeit doorheen kan komen en de mobiel van Kraaijestein al helemaal niet. “In het filmpje is te zien hoe een vrouw probeert met haar aangepaste fiets en een scootmobiel door diverse duiningangen te komen in Zandvoort. Zoals u kunt zien lukt dat niet. Wij hebben er nooit bij stilgestaan dat de toegankelijkheid voor dit soort voertuigen niet mogelijk is. Daarmee wordt een bezoek aan de duinen voor een grote groep inwoners en bezoekers van Zandvoort zeer beperkt. Wij verzoeken het college daarom in gesprek te gaan met PWN teneinde de ingangen van de duinen vriendelijker en vooral beter toegankelijk te maken voor dergelijke hulpmiddelen”, aldus de fractievoorzitters in hun brief.

Nog voor het college er over had kunnen overleggen, had PWN al actie ondernemen en heeft een woordvoerder verklaart dat er snel actie door medewerkers ondernomen gaat worden om dit voorgoed te verhelpen. Social media werkt dus echt!

Foto: Google MapsDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email