05 augustus 2016

​Baldrick Buckle is de nieuwe Europees Kampioen Zandsculpturen

De Brit Baldrick Buckle is vrijdagmiddag de grote winnaar geworden van het EK Zandsculpturen 2016.’The Free Spirit of Amsterdam’, zoals zijn sculptuur heet, werd door de jury het beste beoordeeld van de zes deelnemende kunstwerken. Hij is de opvolger van onze landgenoot Maxim Gazenbeek.

Het 5e EK Zandsculpturen in Zandvoort had als thema ‘Iconen van Amsterdam’. Het beeld van Buckle laat een groep mensen zien die uit alle macht een zware molensteen een heuvel op willen duwen. Het werd door de jury geroemd onder andere omdat het een drimensionaal beeld is. Landgenoot Gazenbeek werd dit jaar tweede en de nummer drie komt uit Oekraïne: Vlascheslav Iemelianenko.

De zandsculpturen zijn tot ver in oktober gratis te bezichtigen. Eén staat er op het Kerkplein en de vijf anderen op het Badhuisplein. De sculptuur die voor het Zandvoorts Museum staat, een werk van de Rus Aleksei RyBak, is in opdracht voor Kunst Holland gemakt en doet buiten mededinging mee, maar werd wel met applaus verwelkomd.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email