03 augustus 2016

KNRM Helpt app voor watersporters 

De KNRM wil graag dat alle watersporters hun vaaractiviteiten goed voorbereiden en weten wat de weersverwachting is. De gratis app KNRM Helpt biedt die mogelijkheden. De app is onlangs vernieuwd voor een groter gebruiksgemak en nog meer informatie.

Sinds 2015 hebben 25.000 watersporters de app al geïnstalleerd. De app geeft informatie over weer, golfhoogte, getij, vaarkaarten, vaarinformatie, gps-tracking en een checklist. In geval van nood heeft de app een directe alarmeringsfunctie om de hulpdiensten snel in te kunnen zetten. Ook tijdens de vaartocht bepaalt de positie welke informatie in de app aangeboden wordt over het weer, het getij en bijvoorbeeld de marifoonkanalen en havens in de buurt. Daarmee probeert de KNRM het aantal ongevallen op het water terug te dringen.

Hulp nodig? Gebruik de app KNRM Helpt
De KNRM komt jaarlijks 1.500 keer in actie voor alle soorten van watersport. Met de KNRM Helpt app kan in geval van nood direct gealarmeerd worden. De positie bepaalt naar welke hulpinstantie wordt gebeld, ook in het buitenland. Een noodoproep gaat naar de Kustwacht of een 112 alarmcentrale. Een assistentie verzoek voor niet-spoedeisende hulpverlening komt terecht bij de KNRM Alarmcentrale, die de melder verder helpt. 

Met de app kan een vaarplan worden ingesteld met een verwachte aankomsttijd. Wanneer de opgegeven tijd wordt overschreden start de app automatisch een noodprocedure met berichten aan de watersporter en aan de KNRM Alarmcentrale.

De KNRM is dag en nacht onder alle weersomstandigheden inzetbaar. De vrijwillige bemanningsleden van de reddingboten doen dat met steun van donateurs. De vrijwillige bijdragen en vrijwillige inzet maken het werk van de KNRM al bijna 200 jaar mogelijk. Een solidariteitsbegrip onder watersporters. Daarom is de app ook gratis. De enige tegenprestatie die de KNRM verlangt is zorgvuldig gebruik en eventueel een vrijwillige bijdrage. Want een gift vandaag gegeven is morgen een redding. 

De app is beschikbaar voor iPhone en Android smartphones. Download de app direct op www.knrm.nl/helptDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email