02 augustus 2016

Lijn 80 wordt Amsterdam Beach Line 

Amsterdam en Zandvoort zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steeds vaker wordt Zandvoort aan toeristen gepresenteerd als Amsterdam Beach, oftewel hét strand van Amsterdam. Deze toeristen kunnen vanaf maandag in de Amsterdam Beach Line stappen als ze het strand van Amsterdam willen bezoeken. 

Want behalve een directe treinverbinding tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, rijdt er ook dagelijks vier keer per uur een lijnbus vanaf de hoofdstad direct naar het strand. Buslijn 80 van Connexxion rijdt in iets meer dan een half uur van hartje Amsterdam naar het strand in Zandvoort. 

Met een Amsterdam and region travel ticket kunnen bezoekers van de stad met alle bus-, metro- en tramlijnen door de metropool reizen en dus ook tot de Amsterdam Beach Line. Daarnaast kan uiteraard de OV-chipkaart gebruikt worden en er kan ook een kaartje bij de buschauffeur gekocht worden.

De Amsterdam Beach Line is op initiatief van VVV Zandvoort en in samenwerking met Connexxion, Amsterdam Marketing, Haarlem Marketing, gemeente Zandvoort en ondernemersverenigingen in Zandvoort ontwikkeld. De eerste bus wordt op donderdag 4 augustus onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van de betrokken partijen officieel onthuld. De onthulde bus wordt direct vanaf vrijdag 5 augustus ingezet. Vanaf 8 augustus worden de andere elf Beach Line bussen ingezet.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email