20 juli 2016

De warmte is er dan eindelijk, maar slaat direct genadeloos toe. Goed eten en drinken is een voorwaarde om zo een periode van bijna tropische warmte goed door te komen. Hieronder een recept voor zo een bloedhete dag.
 


 

Gazpacho met tomaat en komkommer
Koude Spaanse soep voor op een warme dag voor 4 personen.

Ingrediënten:
1 groene paprika, in stukjes,
1 sjalotje, gesnipperd,
1 kleine komkommer, ontpit, in blokjes,
400 g gepelde tomaatstukjes (blik),
2 teentjes knoflook, geperst,
250 ml tomatensap,
1 theelepel dragon,
½ theelepel suiker,
bekertje 250 cc crème fraîche,
broodcroutons.


Bereiding:
Doe de paprika, sjalot, komkommer, tomaatstukjes en knoflook in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Meng het tomatensap erdoor en roer de dragon en suiker erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast door en door koud worden. Serveer in een soepkom met een lepel crème fraîche en de croutons.

Tip: houd wat gesneden paprika, tomaat en komkommer achter de hand. Server bij de soep een kommetje met gemengde groenten.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email