06 juli 2016

Het is weer mosseltijd

Vanaf half juni worden de nieuwe Zeeuwse mosselen weer in de haven van Yerseke aangevoerd en kan de liefhebber weer volop van dit zeebanket genieten. Hierbij een recept voor een zeer smakelijk luchgerecht (voor 4 personen).
 


 

Mosselclubsandwich met remouladesaus
Lunchgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
1 kg mosselen,
125 ml droge witte wijn of visbouillon,
2 eieren,
2 ansjovisfilets (in olie), uitgelekt en fijngesneden,
1 zoetzure augurk, fijngesneden,
1 sjalotten, fijngesneden,
1 el peterselie, fijngehakt,
2 tl kappertjes, fijngehakt,
125 ml mayonaise,
12 sneden wit casinobrood,
8 blaadjes kropsla,
4 plakjes boerenham,
4 plakken belegen kaas,
wat waterkers,
2 tomaten, in plakjes.

Bereiding:
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn of bouillon in een ruime pan. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen open staan. Kook de eieren in 8 min. hard. Meng voor de remouladesaus de ansjovisfilet, de augurk, de sjalot, de peterselie en de kappertjes door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Haal de mosselen uit de schelp maar gooi mosselen die gesloten blijven weg! Pel de eieren en snijd in plakjes.

Rooster het brood. Beleg 4 sneden brood met 4 blaadjes kropsla, de ham, de kaas, de helft van de mosselen en een lepel remouladesaus. Dek af met een snee brood en beleg die met 4 blaadjes kropsla, de plakjes tomaat en ei, de rest van de mosselen en een lepel remouladesaus. Leg er de laatste 4 sneden brood op en steek de mosselclubs vast met een prikker. Leg bovenop wat waterkers.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email