13 juni 2016

foto: Chris Schotanus 
​Samen de schouders onder terugkeer F1

De politiek, Circuit Park Zandvoort, autosportbond KNAF en het bedrijfsleven zetten samen de schouders onder de Dutch Grand Prix Zandvoort. Nederland verdient een Grand Prix en Max Verstappen verdient een thuisrace. Zandvoort en de Formule 1 horen bij elkaar. Tussen 1952 en 1985 werden er 30 Grand Prix, meetellend voor het WK, in Zandvoort verreden en als het aan de initiatiefnemers ligt, is de volgende in 2019 of 2020.

Tijdens de Familie Racedagen driven by Max Verstappen kwamen ruim 100.000 mensen naar Circuit Park Zandvoort om Verstappen in actie te zien. Zij genoten werkelijk van de spanning, de ronkende motoren en de geur van brandend rubber. Het laat zien hoe zeer de Formule 1 leeft in Nederland.

Uit een unaniem aangenomen motie van de gemeenteraad blijkt de Zandvoortse bestuurlijke ambitie: de Formule 1 moet weer terug naar het duinencircuit. Voor wethouder Gerard Kuipers alle aanleiding om tijdens het Familie Racedagen driven by Max Verstappen-weekend Kamerleden en bestuurders van het Rijk en de provincie naar Zandvoort uit te nodigen om Verstappen met eigen ogen aan het werk te zien.

De volgende stap is een haalbaarheidsstudie, die eind 2016 klaar moet zijn en die moet leiden tot een voorstel aan de Formule 1 organisatie voor een terugkeer naar Zandvoort. Kuipers: “De tijd van dromen is voorbij, het kan echt! Zie bijvoorbeeld wat de Mexicanen hebben gedaan toen hun landgenoot Sergio Perez op de F1 grid kwam: vorig jaar is na 25 jaar de GP van Mexico weer verreden op het circuit van Mexico Stad. Als het Rijk, de provincie, de gemeente en het Nederlandse bedrijfsleven er samen de schouders onder zetten, dan gieren de F1 motoren binnenkort weer op Circuit Park Zandvoort.”

Inmiddels heeft Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) Kamervragen gesteld over de mogelijke terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. De antwoorden van verantwoordelijk minister Edith Schippers van Sport worden eind juni verwacht.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email