09 juni 2016

In verband met het Pop Up Weekend van 17 tot en met 19 juni aanstaande, is het voor de 19e juni geplande Kerkpleinconcert een week naar voren gehaald. Dat wordt dus komende zondag, 12 juni.

Serenades centraal tijdens Kerkpleinconcert

Komende zondag staan bekende klassieke serenades  op het programma van het Kerkpleinconcert van de stichting Classic Concerts. Vanaf 15.00 uur kunt u dan in de Protestantse kerk genieten van deze speciale muziek die door het Domstad Blazers Ensemble gebracht zal worden. Werken van Mozart, Van Beethoven en DvoÅ™ák staan op het programma.

Drie originele werken voor een blazersensemble uit de klassieke en romantische tijd worden voor u gespeeld. Het zijn twee octetten van Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven, voor de pauze: absolute hoogtepunten in de literatuur voor het klassieke blaasoctet. Een octet was toen de vaste bezetting voor het opluisteren van plechtigheden en feesten op kerkelijke en wereldlijke hoven. De serenade van de Tsjech Antonin DvoÅ™ák, na de pauze, is bijna 100 jaar later geschreven en verwijst naar muzikale uitvoeringen op kastelen in de Rococo-periode. Het is gecomponeerd in zijn aanstekelijke Slavische stijl en het middendeel van deel 2 heeft bijvoorbeeld het ritme van de Furiant, een specifieke dansvorm.

Het Domstad Blazers Ensemble is in 1982 opgericht op initiatief van enkele blazers uit het Utrechts Studenten Concert en het Nederlands Studenten Orkest. Het is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel werkend ensemble dat niet alleen concerten verzorgt maar ook muzikale sprookjes op scholen uitvoert. Komende zondag is Leon Bosch de dirigent.

Het concert in de Protestantse kerk aan het Kerkplein begint om 15.00 uur en de deur van de kerk gaat om 14.30 uur open. De entree, inclusief een programmaflyer, bedraagt € 5.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email