08 juni 2016

Aspergequiche met geitenkaas
Lunchgerecht voor 4 personen.

Het is nog maar even asperge-tijd. Vanaf Sint Jan, 24 juni, is het over en uit met het witte goud. Daarom nog maar eens een leuk lunchrecept: aspergequiche met geitenkaas.


 

Ingrediënten:
1 kg witte asperges,
5 velletjes filodeeg,
100 gr. geraspte Hollandse geitenkaas,
25 gr. boter,
15 gr. verse basilicum,
125 ml. crème fraîche,
3 eieren,
150 gr. gekookte hamreepjes,
versgemalen peper.

Bereiding:
Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar, en laat deze nog 10 minuten nagaren. Vouw het filodeeg uit en bestrijk de vellen met gesmolten boter. Bekleed de ovenschaal losjes met het deeg. Pureer in de keukenmachine de basilicum met de crème fraîche. Meng eieren, kaas, hamreepjes, zout en peper erdoor. Schenk de helft van dit mengsel op de deegbodem, schik daarop de asperges om en om en giet de andere helft van het mengsel daarover. Bak de aspergequiche in de op 220°C. voorverwarmede oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email