03 juni 2016

Leapp TC Zandvoort naar play-offs

Leapp TC Zandvoort is er donderdag in geslaagd de play-offs van de Eredivisie Gemengd te halen. De kampioen van vorig jaar moest weliswaar alle zeilen bijzetten maar hield koploper Naaldwijk nop 3-3 en omdat concurrent ALTA thuis punten morste tegen de andere koploper Leimonias (2-4), mag Zandvoort komend weekend op eigen tennispark deelnemen aan het finale weekend van de KNLTB.

Quirine Lemoine acteerde donderdag als tweede dame en had het in de eerste set tegen de Duitse Sarah Gronert niet moeilijk. Binnen de kortste keren stond het al 5-0 en zij won de set uiteindelijk met 6-1. De tweede set daarentegen rechte Gronert de rug en kreeg Lemoine het moeilijk. Pas bij 5-4 kon ze de set toch uitserveren. Lesley Kerkhove was de eerste dame en kreeg opdracht om Arantxa Rus  het vuur na aan de schenen te leggen. Het werd een monsterpartij die bijna 3,5 uur duurde! Kerkhove benutte op 6-5 in de eerste set haar vierde setpoint, 7-5. De tweede set was een sets met service breaks over en weer uiteindelijk was Rus in de tiebreak uiteindelijk met 2-7 te sterk voor de 24-jarige Zeeuwse. Een derde set was nodig en die kende alles wat tennis zo mooi maakt. Kerkhove pakte het initiatief en werd allengs sterker maar Rus liet zich niet kennen. Vaak met wat geluk en soms door arbitrale blunders werd het 5-6 en serveerde Rus voor de partij. Kerkhove kon bijblijven maar moest bij het 5e matchpoint uiteindelijk buigen voor de lange speelster van Naaldwijk.
 


Overwinningsgebaar van Quirine Lemoine
 

De beide herensingelpartijen stonden ook bol van de sensatie. Scott Griekspoor, 2e man achter de Belg Joris de Loore, pakte vrij snel de eerste set (6-3) en stoomde door naar 3-0 in de tweede. Tegenstander en hardhitter Peter Torebko (D) werd toen pas wakker en denderde over de Zandvoorter heen. Hij pakte ‘in-no-tme’ 6 games op rij en sloot af op 3-6. In de derde set had de Duitser echter zijn kruid verschoten en kwam niet verder dan de productie van slechts één enkele game: 6-1. De Loore trof het niet met de Braziliaan Andre Ghem. In een drie setter was zijn opponent te sterk: 4-6, 6-3, 3-6.

Lemoine en Daniëlle Hermsen toonden weer eens hoe sterk hun combinatie in het dubbelspel is. Gonert en Kim Rus, de zus van, werden rap de baan af geslagen. De Zandvoortse combinatie won met twee keer 6-2. Omdat de wedstrijd op tennispark De Glee door de regen twee uur later begon dan die van concurrent ALTA, was de eindstand van ATLA – Leimonias al lang en breed in Zandvoort bekend. Een gelijkspel was voldoende om de door Tennisclub Zandvoort georganiseerde play-offs, zaterdag en zondag, te bereiken. De uitslag van het heren dubbelspel maakte voor de beide clubs qua eindstand in de competitie niets meer uit en werd na 0-1 opgegeven.

Tennisclub Zandvoort speelt zaterdag tegen de nummer 2 en dat is (opnieuw) Naaldwijk. De wedstrijd begint om 12.00 uur en de entree tot tennispark De Glee is gratis. De andere twee clubs die zich geplaats hebben zijn Leionias, als nummer 1, en De Lobbelaer als de nummer 3.

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email