30 mei 2016

Proef met mengvormen detailhandel

Gemeente Zandvoort doet mee met de landelijk proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om mengvormen voor detailhandel en horeca mogelijk te maken. De pilot duurt 9 maanden. Vijftien ondernemers in Zandvoort krijgen de kans om te experimenteren met het concept ‘mengvormen’.

Een ‘mengvorm’ is bijvoorbeeld een kledingzaak die een wijntje schenkt of een restaurant waar klanten het servies kunnen kopen. De gemeente vindt het belangrijk dat ondernemers de ruimte krijgen om met vernieuwende initiatieven aan de slag te gaan. Deelnemende ondernemers krijgen tijdens het experiment tijdelijk ontheffingen van een aantal wetsartikelen binnen de Drank- en Horecawet.

De proef ‘mengvormen winkel en horeca’, maakt het mogelijk om tot en met 31 maart 2017 te experimenteren met nu nog verboden mengvormen volgens de Drank- en Horecawet. Door mee te doen met de proef kunt u tijdelijk uw klanten iets bijzonders bieden door aan de slag te gaan met vernieuwende ideeën.

De strandpaviljoenhouders zijn tevreden met de huidige afspraken. De gemeente heeft met de strandpachtersvereniging afgesproken dat die afspraken daaraan vasthouden, zo blijven. De overige ondernemers in het centrum krijgen wel de kans mee te doen met de pilot.

U kunt zich tot en met 16 juni 2016 inschrijven via het inschrijfformulier mengvormen dat u op de gemeentelijke website kunt vinden. Uiterlijk 24 juni 2016 ontvangt u een reactie op uw inschrijving. De gemeente selecteert de ondernemers op basis van hun inschrijving, waarbij ook gelet wordt op de winkel- en horecadichtheid per gebied en een evenwichtige spreiding naar soort ondernemers.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email